середу, 7 вересня 2016 р.

У ВРУ вимагають розібратися з купівлею «правдорубом» Лещенком елітної квартири

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи парламенту Павло Пинзеник вимагає від Національного антикорупційного бюро з’ясувати ситуацію з купівлею народним депутатом від Блоку Петра Порошенка Сергієм Лещенком елітної квартири.

Про це він сказав під час виступу в парламенті. «Вчора (6 вересня – Глобал Аналітик) медійний простір України буквально сколихнуло повідомлення про купівлю нашим колегою Сергієм Лещенком елітної нерухомості в Києві», — сказав депутат. Пинзеник зазначив, що «йдеться про репутацію українського парламенту. Йдеться про можливу наявність в діяннях окремих осіб, які мають значний вплив на українську політику протягом багатьох років, які займають надзвичайно високі посади, які є власниками авторитетних медіа, про вчинення ними можливих правопорушень», — зазначив він і додав, що може йтися, зокрема, про «корупційне походження коштів, ухилення від сплати податків та внесення до договорів купівлі-продажу елітної нерухомості завідомо неправдивої інформації, що може мати ознаки шахрайства».

Так, представник комітету наголосив, що «на підставі цього повідомлення НАБУ має ухвалити процесуальне рішення про внесення інформації до Єдиного реєстру розслідувань». «Після внесення цієї інформації протягом 24 годин ми хотіли би почути від Національного антикорупційного бюро про наявність чи відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності зазначених у моєму повідомленні осіб. Я хотів би одержати абсолютно офіційну відповідь протягом визначених законом 24 годин», — підкреслив Пинзеник. Крім того він звернувся до керівництва парламенту із запитанням, чи підписувалося розпорядження про відрядження Лещенка, адже він начебто напередодні був помічений у Тбілісі.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%83-%d0%b2%d1%80%d1%83-%d0%b2%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d1%8e%d1%82%d1%8c-%d1%80%d0%be%d0%b7%d1%96%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%81%d1%8f-%d0%b7-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d1%96%d0%b2%d0%bb%d0%b5/


Немає коментарів:

Дописати коментар