вівторок, 27 вересня 2016 р.

У Польщі зустрінуться представники країн, що не входять до Єврозони



У Варшаві відбудеться зустріч представників держав Європейського Союзу, що не є членами Єврозони

Польща зацікавлена у поліпшенні ситуації як в Єврозоні, так і за її межами в ЄС, повідомляє «Радіо Польща».

У зустрічі візьмуть участь представники прем’єр-міністрів, міністерств закордонних справ та міністерств фінансів Польщі, Данії, Хорватії, Чехії, Румунії, Швеції, Болгарії та Угорщини — усіх держав ЄС, що не мають спільної валюти, за винятком Великої Британії, громадяни якої під час червневого референдуму прийняли рішення про вихід зі Спільноти.

Віце-міністр К. Шиманський, котрий запросив делегації на розмови до Варшави, відзначив, що Брексіт означає зміну розстановки сил між державами Єврозони та тими країнами, котрі у зв’язку з різними причинами не вводили в обіг євро».

Як підкреслив він, Польща — найбільша держава з-за меж Єврозони. «Ми дуже зацікавлені у поліпшенні ситуації в Єврозоні. Ми підтримуємо необхідні реформи, але мусимо звернути пильну увагу на збереження цілісності спільного ринку, який для нас є ключовим економічним критерієм в ЄС», — зазначив Шиманський.

«Ми хочемо ввести у дію ефективні канали комунікації серед держав з-за меж Єврозони, аби наш голос був чітким у дебатах на тему майбутнього Єврозони», — додав він.

Немає коментарів:

Дописати коментар