вівторок, 27 вересня 2016 р.

Генштаб спростував фейк про сьому хвилю мобілізації



Сьома хвиля мобілізації в Україні не планується. Інформацію підтвердили і в Генштабі, і в Міноборони.

За словами заступника начальника Генштабу Володимира Талалая, демобілізованих замінять контрактники. До кінця року Генштаб чекає 15-18 тисяч контрактників, що забезпечить потреби країни.

Як розповіли у прес-службі Міноборони, деякі журналісти просто неправильно зрозуміли слова представника Міноборони Вільєна Підгорного про нестачу 14 тисяч військових.

«Там йшлося про 14 тисяч військовослужбовців строкової служби, яких буде набрано до кінця року. А щодо мобілізації, її не буде. У нас достатня кількість контрактників, вже є 54 тисячі контрактників, а щомісяця контракт підписують 6 тисяч військових», — розповів речник Міноборони Олексій Чорнобай.

Тим часом основна частина військовослужбовців, призваних в рамках шостої хвилі мобілізації, буде демобілізована в жовтні 2016 року.

Про це повідомив т.в.о. начальника Головного управління персоналу — заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Володимир Талалай.

«Це остання черга з числа мобілізованих в 2014-2015 рр. Звільнення вже почалося, до кінця вересня будуть звільнені 5%, але основна маса мобілізованих військовослужбовців звільниться в жовтні», — розповів він на брифінгу у вівторок.

Як відомо, у понеділок 26 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію шостої хвилі військовослужбовців, призваних на службу в АТО.

Очікується, що після цього на фронті залишаться лише контрактники, а призовників, як і зараз, не направлятимуться в зону АТО.


Немає коментарів:

Дописати коментар