суботу, 24 вересня 2016 р.

Міклош: Найнебезпечніший ворог України — популізм, а не Путін



В Україні буйним цвітом розцвітає популізм. Щодня, щогодини, щохвилини його бурхливі виверження демонструють засоби масової інформації. Він крикливий. Він любить телекамери. Йому подобається пафос енергійних слів і порвані сорочки на власних грудях (начебто за злиденний народ!). А водночас — він зовсім не цурається супердорогих іномарок та годинників, прихованих від людського ока маєтків, таємних закордонних рахунків, вишуканих «олігархічних» убрань...

Він залюбки паразитує на соціальних бідах, лукаво спрощуючи складне, безсоромно експлуатуючи найпростіші соціальні емоції, спокушаючи суспільство легкими шляхами до матеріального благополуччя та справедливості.

Суттю популізму є політична корупція. Його порожні обіцянки й грізні «прокльони» на адресу «ворогів народу» — хабар утомленому суспільству. За них він прагне отримати прибуток у нечувано великих розмірах.

Йому не знайоме почуття відповідальності, тому він охоче втікає в позірну опозиційність.

Проте тільки до пори до часу: насправді популісти марять владними кріслами. Вони потрібні їм, щоб зірвати «куш» і втекти. За кордон, або знову в «опозиціонери».

Популізм став реальною загрозою українській державності. За самою своєю природою він не здатен до конструктивної праці. Йому чужі національні, державні інтереси. Він украй далекий від того народу, за який так «уболіває».

Як заявив радник глави Мінфіну України Іван Міклош, популісти користуються нерозумінням, пробілами в комунікації влади, а також природним страхом людей перед невідомістю і майбутнім,
Найнебезпечнішим ворогом України є не президент країни-агресора Росії Путін, а популісти.

Про це заявив колишній віце-прем’єр Словаччини, радник міністра фінансів України Іван Міклош.

За його словами, популісти користуються нерозумінням, пробілами в комунікації влади, а також природним страхом людей перед невідомістю і майбутнім, в той час як «реформи — це завжди невідомість».

«Коли в 2003-2004 роках ми проводили реформи в Словаччині, вони були визнані Світовим банком, експертами та інвесторами, одними з кращих в світі. Але 90% обивателів в Словаччині, згідно з нашими опитуваннями в той час, вважали, що країна рухається неправильним курсом», — зазначив Міклош.

Іван Міклош був міністром приватизації в Словаччині в 1991-1992 роках, віце-прем’єром в 1998-2002 роках, міністром фінансів в 2002-2006 роках і 2010-2012 роках, а також депутатом Народної Ради Словаччини в 2006-2010 роках.

З лютого 2015 року було радником колишнього міністра фінансів України Наталії Яресько та міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса. Він попередньо погодився стати міністром фінансів України, проте потім відмовився від цієї пропозиції, посилаючись на погане знання мови.

22 квітня 2016 року стало відомо, що Міклош став керівником групи радників українського прем’єра. 25 квітня президент України Петро Порошенко вніс зміни до складу Національної ради реформ і ввів до його складу Івана Міклоша.



Немає коментарів:

Дописати коментар