четвер, 22 вересня 2016 р.

Казарін: Донбаський сценарій був придуманий чверть століття тому



В Україні багато хто думає, що гібридна війна Росії проти нашої країни — це ноу-хау вторгнення на чужі території, однак це зовсім не так, оскільки ситуація, яка зараз спостерігається на Сході України, вже була близько 25 років тому, під час розпаду Югославії.

Про це на своїй сторінці в «Фейсбуці» пише Павло Казарін. За словами блогера, у Володимира Путіна є попередник, і його звуть Слободан Мілошевич, оскільки для нього усі серби, які залишилися за межами країни, були іреденти. Мілошевич, як і Путін, використовував сербів в якості механізму для збереження свого впливу на всі райони, які відокремилися від Югославії і протягом деякого часу стали незалежними державами. За словами Казаріна, 25 років тому було два великих поля військових дій — Хорватія та Боснія.

На даний момент Україна повторює цей сценарій і знаходиться на роздоріжжі, і має бути зроблено дуже складний вибір — на користь хорватського або боснійського сценарію. Саме на цій розвилці, впевнений експерт, близько чверті століття тому стояли Сараєво і Загреб. Він пише, що Україні необхідно використовувати тільки хорватський сценарій, інакше Кремль отримає більшу владу над Донбасом.

Немає коментарів:

Дописати коментар