пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Боєць АТО: на Донбасі багато патріотів, які зливають сепарів



На окупованому Донбасі є багато патріотів України, які розповідають українським військовим про пересування техніки бойовиків в так званих «ДНР» і «ЛНР».

Про це розповів боєць АТО Олексій Бережко, який брав участь в боях за донецький аеропорт в 2014-2015 роках.

«Адже чому зараз на промзоні (Авдіївській промзоні – Глобал Аналітик) такі сильні бої? Тому що наші окружну перекрили. І сепарам тепер логістично через села їздити доводиться. А там — багато патріотів, які розповідають про пересування техніки. І вони це прекрасно розуміють» , — говорить Бережко.

«Так само важливий стратегічно був і «Зеніт». Якби вони його зайняли — у них на прямому пострілі танків, гармат виявилися б усі термінали, усі будівлі аеропорту», — говорить Бережко.

Варто відзначити, що позиція сил АТО «Зеніт» розташована на території колишнього зенітно-ракетного дивізіону, в декількох кілометрах від села Спартак Донецької області, недалеко від зруйнованого терміналу Донецького міжнародного аеропорту.

Позиція «Зеніт» в 2014-2015 роках стала фактично мішенню для бойовиків, в результаті чого була сильно зруйнована. Вона має стратегічне значення, так як звідти відкривається дорога до Авдіївки, Опитного і Пісків.

Соціолог Єгор Ігнатьєв розповів, що в Донецьку вже немає людей з нейтральною позицією: усі вже визначилися щодо підтримки або т.зв. «ДНР», або України.

«Не можна стверджувати, що мешканці окупованої частини Донбасу зберегли проукраїнські погляди, сліпо вірять українським політикам. Це люди зі збереженим критичним мисленням, і тому не змінюють своїх переконань. Патріоти бачать, як було до і як стало після, бачать всю «красу» життя в «ДНР».

Звичайно, перебуваючи на тій території, навряд чи хтось наважиться відкрито засуджувати владу бойовиків. Там люди змушені жити в постійному побоюванні за свої життя і тримати язик за зубами, — зазначив Ігнатьєв, додавши, що на контрольованій українською владою території Донбасу є співчуваючі «ДНР», але вони не хочуть переїжджати жити в «республіку». «Я ніде не зустрічав статистики біженців з України в «ДНР», — говорить Ігнатьєв.


Немає коментарів:

Дописати коментар