пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Арьєв: Захід отримав сигнал, що Путін готовий на поступки



Домовленість про режим припинення вогню на Донбасі вказує на те, що Захід отримав сигнал: президент Росії Владімір Путін готовий на поступки.

Таку думку висловив голова підкомітету з питань міжпарламентських зв’язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету Верховної Ради у закордонних справах Володимир Арьєв.

«Ситуація в Росії через санкції стає критичною. Економічна ситуація там гірше не придумаєш. Тобто Кремль відчайдушно вимагає зняття санкцій. Позиція Заходу: санкції можуть бути зняті тільки після півроку стабільного перемир’я», — зазначив Арьєв.
           
Водночас він наголосив, що навряд чи Путін стримає свою обіцянку.

«Сумніваюся, що бойовики будуть дотримуватися умов перемир’я», — підсумував нардеп.

Як повідомляли ЗМІ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що Берлін і Париж очікують повного припинення вогню сторонами конфлікту на Донбасі з 15 вересня.

Тим часом на Заході пояснили, що потрібно для перемоги України у війні на Донбасі. Києву варто звернути увагу на деякі аспекти тактики й озброєння, щоб перемогти підготовлених і підконтрольних російським офіцерам терористів на Донбасі і бути готовим захищатися в разі відкритого і повномасштабного вторгнення армії РФ.

Про це на сторінках The National Interest пише експерт Роберт Фарлі, який перераховує п’ять видів зброї, котру Росія використовує проти України, і від якої треба бути готовим оборонятися.

Перш за все, це кібернетичні атаки й економічний тиск, до яких Москва вдається перед вторгненнями.
           
Однак автор звертає увагу на те, що в перші дні війни Київ намагався розбити проросійських бойовиків за допомогою військової авіації. Це цілком нормально, оскільки у війнах проти терористів уряди завжди мають перевагу в повітрі, а також володіють усіма необхідними елементами інфраструктури для забезпечення авіаударів.

І саме тому Росія відправила велику кількість протиповітряних систем на Донбас, без яких підконтрольні їй бойовики не змогли б утримувати захоплені райони так довго.

«Допоки Росія буде підтримувати мережу протиповітряної оборони на захоплених територіях, Києву буде дуже важко розбити бойовиків», — вважає Фарлі.

Він також звертає увагу на те, як Москва використовує добре навчені спецпідрозділи, які називають «зеленими чоловічками», щоб швидко змінити ситуацію на полі битви, таким чином ускладнюючи пошуки дипломатичних і політичних рішень. Вона так робила не тільки в Україні, а і в Грузії, Чечні та Сирії.

Зараз такі спецзагони тренують і командують бойовиками на Донбасі. Тому Києву потрібно розробити  план, як їх розбити і ліквідувати.

Також військова перевага Росії в тому, що вона упродовж останнього десятиліття розвивала свою артилерію, тоді як інші країни, включаючи США, применшували значення цього виду озброєння.

Крім того, у війні проти України Москва вперше застосувала безпілотники.

Немає коментарів:

Дописати коментар