пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Ми не ратифікуємо асоціацію Україна-ЄС — прем’єр Нідерландів



Нідерланди не ратифікують угоду про асоціацію між Євросоюзом і Україною.

Як повідомляє ВВС Україна, відповідну заяву зробив прем’єр країни Марк Рютте.

«Я думаю, що в підсумку ми не ратифікуємо (угоду. – Глобал Аналітик), враховуючи результати квітневого референдуму, на якому Нідерландці виступили проти цього договору», — сказав він.

Відповідно до норм ЄС, для набрання чинності угоду мають ратифікувати уряди кожної країни-члена ЄС.

Нагадаємо, 12 квітня в Нідерландах опублікували остаточні результати референдуму про асоціацію України і Євросоюзу. 61% учасників голосування виступили проти угоди. 38% підтримали її.

Як сказав спікер Андрій Парубій на засіданні парламентського комітету асоціації Україна-ЄЄ, європейський парламент повинен знайти компроміс із Нідерландами у питанні ратифікації Угоди про асоціацію України та Євросоюзу.

«Минуло два роки після символічної синхронізації ратифікації Угоди про асоціацію Верховною Радою та Європейським парламентом, а вона не набула чинності. Це стримується надуманими несправедливими факторами.

Розраховуємо, що Європейський парламент максимально задіє політичний авторитет для якнайшвидшого завершення ратифікаційного процесу Нідерландами на основі компромісу, який влаштовуватиме всі зацікавлені сторони», — наголосив Парубій.

Він висловив сподівання, що в перші тижні жовтня Європарламент винесе на порядок денний це питання і надасть Україні безвізовий режим.

Як відомо, 6 квітня у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною. «Проти» угоди проголосували 61,1%, «за» — 38,1% виборців.

Україна виконала всі зобов’язання по безвізу.

За словами голови Комітету ВР у закордонних справах Ганни Гопко, українці матимуть безвізовий режим з Європейським Союзом до кінця жовтня.


Немає коментарів:

Дописати коментар