четвер, 15 вересня 2016 р.

The Washington Post: Американські спецслужби розширюють розвідувальні операції проти Росії



Американські спецслужби розширюють розвідувальні операції проти Росії до найбільших масштабів з часу закінчення холодної війни.

Мобілізація включає в себе таємні операції Центрального розвідувального управління (ЦРУ), кіберрозвідку Агентства національної безпеки (АНБ), використання супутникових систем та інших засобів розвідки, йдеться в статті The Washington Post.

Також наголошується, що сталося перенесення ресурсів розвідувальної діяльності щодо Росії, які раніше були сфокусовані на терористичних загрозах і зонах військових дій США.

Повідомляється, що перебудова системи є частиною зусиль з відновлення можливостей розвідки США, які продовжували атрофуватися на тлі прагнень Росії знову заявити про себе в якості світової держави.

Сполучені Штати були зненацька заскочені агресією Москви, яка проявилася за останні два роки в анексії Криму, втручанні у війну в Сирії і ймовірною організацією хакерських атак, спрямованих проти США і Європи.

Хоча тероризм залишається головною турботою для американських спецслужб, в зв’язку з подіями останніх років Росія вперше після розпаду СССР перемістилася вгору в списку пріоритетів розвідки США, відзначають джерела.

Крім того, повідомляється, що у Вашингтоні немає наміру повернутися до протистояння, яке було в період холодної війни.

Нагадаємо, раніше близько 40% бюджету спецслужб США прямувало на шпигунство відносно СССР і інших комуністичних держав, тепер же на стеження за Росією витрачається не більше 10% бюджету, причому за останні два роки ця частка зросла.

Нагадаємо, за останні місяці повідомлялося про дві важливі події, які свідчать про інтерес американських спецслужб до РФ.

На початку вересня після серії хакерських атак, імовірно організованих Москвою, спецслужби США почали розслідування можливого впливу Росії на хід намічених на листопад виборів президента США.

Зазначалося, що Росія проводить таємну масштабну кампанію з метою «посіяти хаос», поширити громадську недовіру до американської виборчої системи та дискредитувати політику США.


Немає коментарів:

Дописати коментар