понеділок, 26 вересня 2016 р.

Спецслужби Британії звинуватили російських хакерів у спробі атаки



Співробітники британських спецслужб зробили заяву про те, що хакери з Росії спробували зламати сайти телекомпаній і уряду Великої Британії.

Таке повідомлення напередодні з’явилося у виданні Sunday Times.

Джерело стверджує, що атаки російських хакерів відбувалися досить давно — навесні минулого року, коли у Великій Британії готувалися до парламентських виборів, однак про ці атаках спецслужби змогли дізнатися тільки зараз.

Співробітники Центру урядового зв’язку Великої Британії заявили, що їм вдалося нейтралізувати атаки російських хакерів. Крім того, в британських спецслужбах також підкреслили, що до цих нападів могли бути причетні члени групи Fancy Bears, які, за деякими даними, співпрацюють з російською розвідкою.

У Великобританії також додали, що навесні минулого року хакери спробували зламати практично всі урядові сервери, в тому числі Міністерства оборони і внутрішніх справ, британського зовнішньополітичного відомства і кілька сайтів найбільших британських телеканалів, таких, як Sky і BBC.

Одна з IP-адрес, яку використали російські хакери під час кібератак у США, збіглась із тією, яку було використано у ході кібератак в Україні, Туреччині та Німеччині.

«Розкриття даної інформації відбувається на тлі побоювань, що російські хакери намагаються зірвати президентські вибори в США», — відзначає видання.

Нагадаємо, що раніше російських хакерів звинуватили в зломі сайту виборчого штабу Гілларі Клінтон.

Немає коментарів:

Дописати коментар