пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Велика Британія може відмовитись від Brexit




Велика Британія може відмовитись від виходу з блоку в разі жорсткого підходу з боку ЄС до переговорів з цього питання. Таку думку висловило видання The Telegraph.

Як розповів британський політик, якому належить брати участь в переговорах, головне завдання ЄС зробити так, щоб Велика Британія передумала. Він зазначив, що в зв’язку з цим Європі потрібно пояснити, що вона вирішила «грати в небезпечну гру», яка може не увінчатися успіхом.

Високопоставлені британські чиновники наголосили, що процес офіційного виходу королівства з ЄС ще не почався, а Європейський Союз вже вирішив зайняти безкомпромісну позицію з питань вільного пересування.

Як пише видання з посиланням на слова п’яти представників ЄС, західні політики сумніваються, що Лондон пройде через процедуру виходу Британії з ЄС, оскільки на нього чекає «реальність бюрократичного кошмару» і «божевільний акт економічного мазохізму».

The Telegraph також розповіла про вибір парламентерів з Brexit від ЄС. Ними стали фінансовий аналітик Мішель Барньє і екс-прем’єр Бельгії Гі Верхофстадт, призначення яких, на думку екс-голови Германа ван Ромпея, «жорсткі» і ускладнять переговори.

У разі виходу з ЄС Велика Британія стане біднішою. Про це заявив міністр фінансів Великої Британії Джордж Осборн в інтерв’ю на радіо BBC4.

«Ті, хто стверджує, що ми можемо отримати всі переваги без будь-яких зобов’язань, демонструють невігластво в економічних питаннях і зовсім не уявляють собі природу зовнішніх відносин Великої Британії в разі якщо вона не буде частиною ЄС», — заявив він.

За словами Осборна, вихід Великої Британії з Європейського Союзу (так званий Brexit) призведе до скорочення економіки країни на 6% до 2030 року і обійдеться британським домогосподарствам в 4,3 тис. фунтів стерлінгів ($6,1 тис.) на рік.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%96%d1%8f-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%bc%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%81%d1%8c-%d0%b2%d1%96%d0%b4-bre/


Немає коментарів:

Дописати коментар