четвер, 22 вересня 2016 р.

Грузія викликає на допит начальника поліції Одещини Лорткіпанідзе



Главу управління Нацполіції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе викликають на допит до Генпрокуратури Грузії. Справа стосується розгону мітингу противників Михайла Саакашвілі в Тбілісі в 2011 році.


Повістку про виклик на допит сам Лорткіпанідзе оприлюднив у Facebook, додавши, що документ учора передали у Тбілісі його дружині.

Лорткіпанідзе зазначив, що не з’явитися на допит, оскільки на 16:00 заплановано його виступ у комітеті парламенту. Крім того, потрапити у Тбілісі він не зможе фізично, враховуючи терміни, коли повістка була передана.

Начальник поліції також додав, що на попередніх допитах вже розповів слідству всю наявну інформацію і додати йому нічого.

«Виходячи з вищезазначеного випливає, що мій виклик у грузинську прокуратуру безпідставний і пов’язаний лише з наміченими на 8 жовтня парламентськими виборами та побоюваннями чинного уряду мого повернення в Грузію», — стверджує Лорткіпанідзе.

Як відомо, акцію протесту «Народних зборів» на чолі з колишнім спікером парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе розігнали у ніч на 26 травня з застосуванням водометів, сльозогінного газу, гумових куль і кийків. Учасники акції упродовж п’яти днів вимагали відставки президента Саакашвілі та збиралися зірвати військовий парад у День Незалежності.

Нагадаємо, в серпні 2014 року Грузія оголосила Саакашвілі в розшук, а грузинський суд заочно заарештував його.



Немає коментарів:

Дописати коментар