понеділок, 19 вересня 2016 р.

Ірина Геращенко звинуватила Європарламент в подвійних стандартах



Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по Донбасу, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко звинуватила Європарламент в подвійних стандартах після того, як в Європарламенті заборонили своїм співробітникам відвідувати Схід України, а євродепутатам рекомендували утриматися від відвідувань інших регіонів крім Києва. Про це Ірина Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook.

«В Європарламенті заборонили своїм співробітникам відвідувати Схід України через питання безпеки, а євродепутатам рекомендували утриматися від відвідувань інших регіонів України окрім Києва. У відповідь, українські нардепи звинувачують ЄС у подвійних стандартах, коли європейські політики наполягають на проведенні виборів і говорять про режим «тиші», а з іншого боку бояться самі їхати на Схід України, не кажучи про зону АТО... Очевидно, що це — подвійні стандарти і ми будемо говорити про це на кожній міжнародній зустрічі!», — наголосила Геращенко.

Разом з тим вона подякувала трьом європейським політикам — Ребеці Хармс, Міхаелю Боні та Яромиру Штетину, які всупереч забороні вирішили їхати. «Ми дякуємо Ребеці Харм та її колегам Міхаелю Боні і Яромиру Штетину, які сказали, що їм соромно за таке рішення президентського комітету і які, незважаючи на все, поїхали своїм очима побачити «перемир’я», — повідомила Геращенко і додала, що у неї, як представника України в контактній групі, накопичилося багато питань до європейських колег. «Як же ви наполягаєте на проведенні виборів на територіях, де вашим співробітникам небезпечно перебувати навіть годину? А як там мають знаходитися спостерігачі, мовчу вже про безпеку виборчих дільниць... і взагалі РФ ж гарантувала режим тиші... Там живуть тисячі українців — хто подбає про їхню безпеку? Або вибори потрібні тільки для галочки, а не справжні?», — уточнила Ірина Геращенко.

Що стосується програми депутатів, то, за словами першого віце-спікера, візит готувався ще з травня. «Євродепутати самі висловили бажання відвідати не тільки Київ, але й Схід України. Ми ретельно опрацьовували маршрути, пропонували різні міста і селища для відвідування. Офіційна програма була затверджена з відповідним секретаріатом Європарламенту. Наш візит почався з Дніпра, з лікарні імені Мечникова. За два роки там врятували 2000 наших солдатів. І сьогодні реанімація забита дуже важкими пораненими — з Авдіївки, промзони, з інших населених пунктів. Усіх їх було доставлено після чергового проголошення режиму тиші, вже у вересні», — повідомила Геращенко.

Як відомо, в лікарні європейським депутатам показали колекцію куль, осколків від мін і «Градів», які лікарі витягли з тіл молодих захисників України.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%96%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%89%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d0%b7%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d1%94%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%80/

Немає коментарів:

Дописати коментар