суботу, 17 вересня 2016 р.

Винничук: Путіна дотиснули санкції



Найближчим часом Росія повинна закінчити військові дії на Донбасі через те, що Путіна дотиснули західні санкції. Про це в інтерв’ю «Апострофу» заявив Юрій Винничук. За словами українського журналіста і письменника, російський президент зараз знаходиться в глухому куті, і йому вже нікуди діватися.

Більш того, зазначив Винничук, Путін перебуває в глухому куті не тільки в тому, що стосується ситуації на Донбасі — у російського президента також виникли проблеми і в Сирії, і в цій країні він почав відступати. Журналіст зазначає, що в ситуації, яка склалася Путін може розраховувати лише на те, що йому залишиться анексований Крим в якості розради, однак за умови, що наступний президент Росії обов’язково поверне Україні півострів. «Путін не вічний, і зараз, на схилі років, йому дуже хочеться утримувати авторитет», — вважає Винничук.

Крім того, російський глава, зауважив журналіст, завжди розумів, куди може загнати Росію своїми авантюрами. Також Путін знає, що просуватися більше нікуди і скоро доведеться відступати по всіх фронтах. Однак головною причиною відходу з Донбасу стануть західні санкції.

Тим часом за інформацією так званого «МОЗ ДНР», на підконтрольній бойовикам території Донецької області різко зросла кількість хворих на ВІЛ. Так за першу половину 2016 року ВІЛ заразилися 922 жителів ДНР. Ці показники майже в 1,5 рази більші, ніж за аналогічний період минулого року — тоді число офіційно хворих цим вірусом було 598. Такий показник майже в два рази вище, ніж на підконтрольній частині України, де в минулому році на 100 тисяч осіб припадало 380 інфікованих і більше, ніж в Росії, де на 100 тисяч жителів припадає 542 ВІЛ-інфікованих.


Немає коментарів:

Дописати коментар