суботу, 24 вересня 2016 р.

Бірюков розповів, хто потрапить під призив при сьомий хвилі мобілізації



У разі різкої ескалації бойових дій на Сході не виключено, що в Україні оголосять сьому хвилю мобілізації.

Про це заявив радник президента України і радник міністра оборони України Юрій Бірюков.

«Якщо на фронті дійсно буде загострення, буде оголошена сьома хвиля мобілізації», — зазначив він.  Крім того, радник президента додав: «Якщо це станеться, то в першу чергу під призов потраплять військовослужбовці першої черги резерву, які вже пройшли АТО. Вони швидше встануть в ряди захисників на фронті і не потребуватимуть тривалого часу на навчання».

У той же час Бірюков зазначив, що поки не фронті не спостерігається певного радикального загострення. «Сильної напруги на сьогодні непомітно», — заявив він.

Тим часом, як заявив міністр оборони Степан Полторак, рішення про чергову хвилю мобілізації в Україні ще не прийнято.

«Це неправда, нічого не змінилося в нашій позиції», — сказав він в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна», відповідаючи на запитання.

За його словами, залишається актуальною позиція щодо того, що чергова мобілізація залежатиме від ситуації на фронті, і поки таке рішення не прийнято.

Раніше ряд ЗМІ повідомив про намір влади провести чергову хвилю часткової мобілізації в Україні.
З початку поточного року на службу за контрактом в Збройні сили України прийшли понад 43 тис. осіб, повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

«З початку року на контракт прийшли 43 тис. 509 осіб. За прогнозами Генштабу, до кінця 2016 року ще прийдуть 20 тис. контрактників», — сказав він в ході засідання Комітету реформ при відомстві в п’ятницю в Києві.

С. Полторак підкреслив, що дана динаміка поповнення ЗСУ військовослужбовцями за контрактом дозволяє поки уникнути оголошення 7-ої хвилі мобілізації, і більш того — дозволяє почати звільнення в запас військових, призваних у ході 5-ї хвилі мобілізації.


Немає коментарів:

Дописати коментар