середу, 21 вересня 2016 р.

Європейською столицею культури 2021 року обрана румунська Тімішоара



Румунська Тімішоара обрана європейською столицею культури 2021 року. Про це на минулому тижні повідомив на прес-конференції в Національній бібліотеці Румунії глава міжнародного журі експертів ЄС Стів Грін.

15 і 16 вересня пройшов фінальний відбір міст-кандидатів на цей титул, в якому брали участь Бая-Маре, Бухарест, Клуж-Напока і Тімішоара.

Глава Координаційного комітету програми «Креативна Європа» Карел Бартак заявив, що це змагання стало однією з найбільших культурних подій на старому континенті. За його словами, «конкурс в Румунії був напруженим, програми чотирьох міст-претендентів — інноваційними, а лейтмотивом усіх чотирьох презентацій стала ідея про створення моста між усіма європейськими культурами».

«Цей конкурс заснований на міжкультурному діалозі, на відкритості європейських міст до миру», — підкреслив Бартак.

Мер Тімішоари Ніколає Робу повідомив, що для заходів 2021 року виділена сума в € 48,5 млн — з міського, повітового і центрального бюджетів, а також з бюджету Єврокомісії.

Директор Філармонії Банату (Банат — історична провінція, адміністративним центром якої є Тімішоара) Іоан Коріолан Гербоні повідомив, що в 2021 році в місті пройдуть 10-15 тисяч культурних заходів — виставки, вистави та концерти.

Немає коментарів:

Дописати коментар