четвер, 15 вересня 2016 р.

У Харкові проходять обшуки у Кернеса і Добкіна



У місто виїхали близько ста співробітників Генпрокуратури України та СБУ.

Обшуки у Геннадія Кернеса проходять в зв’язку з кримінальною справою про організацію схеми з розкрадання 654 гектар землі Харкова на суму близько 152 млн доларів. До Харкова виїхали близько ста співробітників Генрокуратури і СБУ.

У Харкові в четвер, 15 вересня, проходять обшуки в приміщеннях, які належать меру міста Геннадію Кернесу і матері народного депутата від партії «Опозиційний блок» Михайла Добкіна. Повідомляється, що обшуки також проводяться в міськраді.

«Сьогодні з сьомої ранку в Харкові тривають обшуки. У місто виїхали 100 співробітників Генеральної прокуратури України та співробітники Служби безпеки», — повідомив генпрокурор країни Юрій Луценко. — Обшуки проходять в зв’язку з кримінальною справою про організацію схеми з розкрадання 654 гектарів землі Харкова на суму 4 млрд гривень (близько 152 млн доларів), в цьому підозрюється керівництво міста».

Адвокат Кернеса Олександр Гунченко підтвердив проведення обшуків і повідомив, що вони проводяться «в різних місцях і їх досить велика кількість». При цьому він сказав, що правоохоронцям не вдалося обшукати будинок Михайла Добкіна, оскільки у них були неналежним чином оформлені документи.

Матеріали про порушення в земельній сфері в Харкові, зокрема щодо махінацій з виділенням землі, були зібрані вже давно, і зараз вони дозволили Генпрокуратурі отримати рішення суду на проведення обшуку, заявив в ефірі телеканалу «112.ua» радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. Він додав, що якщо буде достатньо доказів, то в цій справі будуть висуватися підозри конкретним посадовим особам.

У лютому 2014 року голова Харківської обласної адміністрації Михайло Добкін і мер Харкова Геннадій Кернес — колишні соратники екс-президента України Віктора Януковича — взяли участь в з’їзді депутатів південно-східних областей України і Криму, який проходив в Харкові. На заході повинен був виступити і сам Янукович, однак він так і не з’явився. Учасники з’їзду висловили сумнів з приводу законності прийнятих Верховною Радою рішень. Після засідання Добкін і Кернес покинули територію України. Повідомлялося, що вони перетнули міжнародний пропускний пункт Гоптівка на кордоні України і Росії, проте пізніше повернулися назад.

У листопаді 2015 року Кернес зайняв Перше місце на виборах мера Харкова, набравши 65,8 відсотка голосів. Він є підозрюваним у справі про викрадення двох євромайданівців. Повідомляється, що у цій справі також проходять два охоронці мера. Додаткових звинувачень Кернесу поки не пред’явлено, зазначив Геращенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар