понеділок, 26 вересня 2016 р.

Холодницький: Прізвища Авакова в справі про рюкзаки не буде



Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що в справі про закупівлю рюкзаків за завищеною ціною для МВС прізвища Авакова не буде.

У середині жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосить про підсумки розслідування справи, яка здобуло популярність під формулюванням «рюкзаки Авакова». Прізвища Авакова в цій справі не буде, заявив в ефірі 112 каналу глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Слідство триває. Скажу відразу: не дочекаєтеся там прізвища Авакова. Ми провели слідство і встановили, що ці рюкзаки не відповідають встановленим вимогам: і тканина не та, і літраж не той, і ціни повинні були бути іншими. Я думаю в середині жовтня ми проінформуємо суспільство про завершення справи з хештегом «рюкзаки Авакова», — сказав Холодницький.

Він також додав, що людина, яка повинна проходити по цій справі, втікла. Прізвища підозрюваних Холодницький не назвав, пославшись на таємницю слідства.

Колишній заступник Арсена Авакова Сергій Чеботар і його син Олександр фігурують в матеріалах кримінального провадження за фактом закупівлі 6 тис. рюкзаків для потреб МВС за завищеною ціною.

У лютому було оприлюднене відео з прихованої камери, на якому Олександр Аваков, можливо, домовлявся з Чеботарем про постачання рюкзаків для підрозділів міністерства.

ЗМІ повідомляли, що фірма-постачальник тактичних рюкзаків для МВС, можливо, пов’язана з Володимиром Литвином, який є другом Олександра Авакова.

Суд дозволив НАБУ вивчити інформацію про дзвінки міністра Авакова в період з червня 2014 року по серпень 2016 року.

Раніше Національне антикорупційне бюро отримало доступ до банківських рахунків компанії-постачальника рюкзаків — Дніпровенд.

21 серпня Солом’янський суд Києва дозволив детективам НАБУ перевірити дзвінки міністра внутрішніх справ у справі про сумнівну закупівлю рюкзаків для МВС.



Немає коментарів:

Дописати коментар