вівторок, 27 вересня 2016 р.

Ціни не нафту можуть обвалитися нижче $20 за барель



Ціна нафти може обвалитися нижче $20 за барель, якщо нафтовидобувні країни не домовляться про обмеження видобутку на зустрічі в Алжирі в кінці вересня.

Про це заявив міністр нафти і гірничорудної промисловості Венесуели Еулохіо дель Піно в інтерв’ю пропагандистському телеканалу Russia Today.

«Якщо ми не досягнемо угоди у вересні на зустрічі, яка повинна незабаром відбутися в Алжирі, то опинимося втягнутими в цінову війну, в ході якої, за відсутності угоди і координації, ціни можуть впасти нижче $20 за барель», — сказав він.

Венесуела, економіка якої вкрай залежна від експорту нафти, була ініціатором майбутньої зустрічі в Алжирі, на якій може бути прийнято рішення про замороження видобутку сировини.

Як повідомляли ЗМІ, на полях Міжнародного енергетичного форуму в Алжирі повинна відбутися неформальна зустріч, на якій країни ОПЕК хочуть домовитися про стабілізацію ринку сировини, зокрема за рахунок заморозки рівня видобутку. Спочатку зустріч планувалася на 27 вересня, проте потім її перенести на 28 вересня.

Тим часом один з найбільших в світі експортерів «чорного золота» Іран відмовляється від заморозки нафтовидобутку. Міністр нафти Ірану Біжан Зангане заявив, що приїхав на зустріч нафтовидобувних країн в Алжир тільки для обміну думками з приводу можливої ​​заморозки рівня видобутку сировини або його скорочення. Таку заяву він зробив у вівторок перед журналістами.

«Я тут для обміну думками, не більше того», — відповів іранський міністр на питання про те, чи буде його країна пропонувати заморозку або скорочення рівня видобутку.

З понеділка в Алжирі проходить Міжнародний енергетичний форум (СЕФ). У рамках заходу запланована неформальна зустріч представників країн ОПЕК. У понеділок міністр нафти Нігерії Еммануель Качікву повідомив, що вона повинна пройти 28 вересня. Від Росії для участі у зустрічі в Алжир прибув міністр енергетики Алєксандр Новак.





Немає коментарів:

Дописати коментар