вівторок, 20 вересня 2016 р.

Чехія має намір працевлаштувати понад 5 тис. українців



Влада Чехії намагається вирішити проблему нестачі робочої сили середньої кваліфікації в країні

Найближчим часом в Чехію прибудуть перші українці, які брали участь в програмі працевлаштування Торгової палати Чеської республіки, яку запустили в серпні цього року. Вона передбачає працевлаштування до 5 тисяч працівників з України.

Так, влада Чехії намагається вирішити проблему нестачі робочої сили середньої кваліфікації в країні.

Зазначимо, що раніше програма передбачала найм тільки висококваліфікованих фахівців з України. Тепер вона поширюється і на працівників середньої та низької кваліфікації: зварювальників, слюсарів, кухарів, водіїв, швачок і так далі.

«Дозвіл на роботу в Чехії в серпні отримали 170 українських фахівців. За вересень квота також виконана. Якщо кількість учасників програми буде збільшуватися такими темпами, число бажаючих може досягти 5 000 осіб на рік», — прокоментував ситуацію голова Конфедерації спілок підприємців і роботодавців Чехії Ян Візнер.

Президент Економічної палати ЧР Володимир Длоугі також зазначив, що в зв'язку з нестачею в країні середньо- і низькокваліфікованої робочої сили, квоти в 5000 чоловік може бути недостатньо.

Додамо, станом на кінець I кварталу 2016 року, в Чехії налічувалося понад 117000 вакансій. Найбільше країна потребує робочої сили в сфері промисловості. Найбільший попит у Чехії на інженерів-будівельників, електротехніків, механіків, а також працівників ІТ-сфери та медиків, особливо сестринського персоналу.

Також раніше уряд Чехії вже затвердив держпрограму, яка дозволяє в прискореному режимі прийняти на роботу 500 фахівців з України.

Згідно з урядовим механізмом, роботодавець шукає потрібного фахівця, укладає угоду і подає документи до консульської установи. Далі фахівці дипломатичної установи призначають коротку співбесіду з потенційним працівником.

Немає коментарів:

Дописати коментар