понеділок, 26 вересня 2016 р.

Суд розглядає клопотання про продовження арешту Єфремову



Печерський районний суд Києва розпочав розгляд клопотання сторони звинувачення про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександру Єфремову.

У ході засідання представник генпрокуратури заявив про зміну кваліфікації підозри підсудному на ч. 5 ст. 191 (привласнення і розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Єфремов був затриманий 14 лютого 2015 року: йому висунули звинувачення за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем). Суд визначив екс-регіоналу заставу в 3,6 млн грн, яка була внесена Борисом Колесніковим. У тому ж році проти Єфремова висунули звинувачення за ч. 3 ст. 161 КК (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті). 31 березня 2016 року ГПУ закрила цю кримінальну справу і повернула заставу в розмірі 60,9 тис. грн.
30 липня Єфремов був затриманий в аеропорту Бориспіль. 1 серпня суд задовольнив клопотання прокуратури і обрав йому запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою — до 28 вересня.

Суд не може відпустити Єфремова під особисте зобов’язання на поруки або під домашній арешт, а також відпустити під заставу, оскільки екс-нардеп підозрюється в скоєнні злочину проти основ національної безпеки. Це регламентує ч. 5 с. 176 КПК.



Немає коментарів:

Дописати коментар