пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Окупанти заселяють Крим москалями



На територію окупованого Кримського півострова влада Російської Федерації почала активно переселяти жителів інших регіонів Росії. Про це розповів уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемільов.

«Росія одночасно завозить велику кількість своїх громадян. У пресі повідомлялося про 15 тис. держслужбовців, яких завезли на заміну колаборантам — до них вже немає довіри, і їх відправляють на Урал та в інші місця. Особливо багато завозять військовослужбовців. За різними оцінками, близько півмільйона людей вже привезли», — підкреслив Джемільов.

Як зазначив уповноважений президента України, відповідно до Женевської конвенції 1949 року примусові зміни демографічного стану окупованій території прирівнюються до військових злочинів, які повинні судитися судом.

«За це Росія, звичайно, повинна нести відповідальність», — додав він.

Мустафа Джемільов також розповів, що, не маючи російського паспорта, в Криму практично неможливо жити. «Не можна влаштуватися на роботу, дітям не можна вчитися, поховати не можеш нікого, і найголовніше — не можна звернутися за медичною допомогою. Проте, за повідомленнями окупаційної влади, близько 30-40 тисяч осіб не отримали російських паспортів», — сказав Джемільов.


Немає коментарів:

Дописати коментар