середу, 14 вересня 2016 р.

Демобілізація шостої хвилі планують в жовтні — Генштаб



У вересні планується внести на розгляд президенту України Петру Порошенко проект акта щодо демобілізації військовослужбовців, призваних у шосту хвилю.

Генеральний штаб Збройних сил України має намір у вересні-жовтні провести основну частину демобілізації.

Про це у вівторок, 13 вересня, заявив заступник начальника Генштабу генерал-майор Володимир Талалай.

Він пояснив, що якщо не буде погіршення військової обстановки, у вересні передбачається почати звільнення військовослужбовців в запас. Таким чином, всі військовослужбовці під час мобілізації, які не виявлять бажання залишитися в рядах Збройних сил України, будуть звільнені в установленому порядку, — пояснив він, додавши, що зараз у військових частинах розробляються списки і плани-графіки звільнення особового складу.

Це буде поступовий процес, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового звільнення і здачі посад, бойової техніки і майна. Звільнені в запас військовослужбовці в обов’язковому порядку будуть зараховані в оперативний військовий резерв першої черги, — запевнив Талалай.

«Я повинен відзначити, що у нас дуже багато резервів підготовлено, створено нові бригади, які замінять наших хлопців і, смію запевнити, що передова у нас не залишиться голою», — сказав Лисенко в ефірі «5 каналу».

Він нагадав, що процес демобілізації шостої хвилі почнеться у вересні 2016 року, а основна маса буде демобілізована в жовтні.

Чиновник зазначив, що за перше півріччя 2016 року в більш ніж два рази скоротилася кількість мобілізованих.

Нагадаємо, всього Україна оголошувала шість хвиль мобілізації в зв’язку з бойовими діями в Донбасі. У 2016 році українське керівництво заявляло, що поки в цьому немає необхідності завдяки набору контрактників.

6 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що не хоче оголошення мобілізації і введення воєнного стану в Україні.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що у випадку загострення бойових дій можуть оголосити сьому хвилю мобілізації.




Немає коментарів:

Дописати коментар