четвер, 29 вересня 2016 р.

Джон Кірбі: «Російські солдати повертатимуться додому в трунах»

На наступний день після публікації доповіді по Боїнгу Прес-секретар Держдепартаменту США Джон Кірбі виступив з найжорсткішою заявою за всю історію новітніх американо-російських відносин.

«Якщо війна в Сирії продовжиться, Росія втратить багато людей, і російські літаки будуть збивати», — заявив Кірбі і додав, що російські солдати з Сирії «повертатимуться в трунах».

Крім того, Кірбі підтвердив звинувачення Росії у військових злочинах, які раніше прозвучали в ООН, заявивши дослівно «Сполучені Штати та партнери покладають відповідальність на Росію за ситуацію, включаючи використання бункерних і запалювальних бомб в зоні міської забудови».

Ця заява прозвучала на тлі раніше озвученого наміру США почати поставки «стаціонарних зенітних комплексів» силам «помірної» опозиції.

Для кого саме призначені ці комплекси нескладно здогадатися, якщо врахувати що сьогодні США офіційно зупинили роботу каналу зв’язків між американськими і російськими військовими для координації повітряних ударів, а Держсекретар Джон Керрі зателефонував міністру закордонних справ Сєргєю Лаврову і попередив, що Сполучені Штати припинять будь-які переговори щодо Сирії в разі якщо Росія не припинить негайно використання своєї військової сили в районі Алеппо.

У Держдепартаменті США попередили РФ, що наслідками дій Москви в Сирії можуть бути напади терористів на російські міста.

Раніше повідомлялося, що терористи, які діють на сирійській території, відтепер можуть знищувати цілі на відстані 40 кілометрів завдяки новим ракетам від невідомого постачальника. Йдеться про ракети для реактивних систем залпового вогню «Град».

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b4%d0%b6%d0%be%d0%bd-%d0%ba%d1%96%d1%80%d0%b1%d1%96-%d1%80%d0%be%d1%81%d1%96%d0%b9%d1%81%d1%8c%d0%ba%d1%96-%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%82/

Немає коментарів:

Дописати коментар