пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Фінансові проблеми Росії — Путін шукає вихід



Відомо, що санкції проти Росії з боку Європейського Союзу і США мають дуже важливий економічний аспект, Путін перебуває в скрутному фінансовому становищі, про це повідомила відомий російський політолог Лілія Шевцова.

За її словами, Росії доведеться незабаром виплачувати відсотки за зовнішніми боргами, а це приблизно 70 млрд доларів. Щоб знайти такі гроші, Росія домагається зняття секторальних санкцій для виходу на кредитні лінії європейських банків. Тому, Шевцова стверджує, що Путін намагається співпрацювати з США щодо ситуації в Сирії і веде переговори з європейськими лідерами, щоб вони сприяли скасуванню санкцій проти Росії.

Разом з цим, за словами політолога, персональні санкції проти російських олігархів Путіна не хвилюють настільки, наскільки санкції за секторальним списком США і ЄС.

Відомо, що фінансові санкції проти окремих росіян, які були введені США та країнами Західної Європи, мають серйозний економічний ефект.

Лілія Шевцова проаналізувала санкції ЄС і США і озвучила суми, скільки було втрачено олігархами і наближеними Путіна. За її словами, близький соратник російського президента бізнесмен Юрій Ковальчук втратив 572 млн доларів, які заморозили в США, брати Ротенберги залишилися без власності в Італії, таким чином втратили 40 млн доларів. І це тільки окремі суми.

Крім цього, постраждав від санкцій і середній клас в Росії, через заборону на імпорт продукції з інших країн ціни в Росії виросли в середньому на 15-20%.

Крім цього, можуть бути запроваджені нові санкції в результаті підсумків з розслідування збиття Боїнга на Донбасі.

Немає коментарів:

Дописати коментар