суботу, 24 вересня 2016 р.

Мельник: російські шпигуни активізувалися на Заході



У багатьох державах, які є членами Євросоюзу, заявляють про те, що на території активізувалися співробітники російських спецслужб, і це є дуже тривожним сигналом. Таку думку висловив Олексій Мельник у коментарі «Обозревателю».

За словами співдиректора програм міжнародної безпеки і зовнішньої політики Центру Разумкова, в європейських країнах співробітники російських спецслужб поводяться дуже нахабно, і це стикується з «хорошою» поведінкою, яку демонструють дипломати з РФ на переговорах вищого рівня. Мельник зазначає, що нахабство російських спецслужб його вражає, і воно має вплив на багато сфер, проте поки рано судити про реакцію Євросоюзу, оскільки така сфера, як шпигунство, не відноситься до тих, які часто висвітлюють в пресі.

Експерт підкреслив, що потрібно сподіватися на те, що такі дії спецслужб протверезять тих європейців, які збиралися подружитися з РФ, а, що стосується розвідників або шпигунів, які працюють під дипломатичним прикриттям, тут може бути багато варіантів щодо реакції Заходу. Може дійти аж до публічної депортації, вважає Мельник.

Раніше військове командування Швеції закликало військовослужбовців бути більш пильними щодо «шпигунської активності» з боку росіян, яка дедалі частіше фіксується в країні.

Немає коментарів:

Дописати коментар