четвер, 29 вересня 2016 р.

Пограбування складу в Донецьку: вбито двох бойовиків, вкрадені 800 кг консервів



У злочині підозрюють «бійців» 5-ї окремої бригади.

Незадовільне забезпечення передових підрозділів 1-го «армійського корпусу ДНР» продовольством значно погіршилося після встановлення режиму тиші і призводить до збільшення випадків збройного пограбування військових складів в т.ч. з летальним результатом.

Про це повідомляє ГУ розвідки Міноборони України на своїй сторінці в Facebook.

Як стало відомо українській розвідці, 26 вересня в окупованому бойовиками «ДНР» і російськими військовими Донецьку було скоєно збройне пограбування продовольчих складів 1 АК.

У результаті було вбито двох військовослужбовців окремого комендантської полку корпусу, викрадено два автомата, а також близько 800 кг м’ясних консервів та інших продовольчих продуктів.

У скоєнні цього злочину підозрюються військовослужбовці 5-ї окремої мотострілкової бригади (Макіївка), в т.ч. начальник їдальні Сергій Кондрашов 10.12.1990 р.н.) та водій роти матеріального забезпечення Володимир Кам’яний (20.12.1988 р.н.).

Нагадаємо, що в 2-му АК ситуація ще гірше — тому луганські бойовики біжать в «армію ДНР» за довгим рублем. Терористи сподіваються, що донецьке начальство не буде їх обкрадати.

Бойовики 2-го «армійського корпусу ЛНР» сумніваються в доцільності продовження служби в цьому формуванні та масово подають документи для переведення їх в 1-й АК, приписаний до «армії ДНР».
Про це написав нардеп, керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук в своєму Facebook.

За даними військового експерта, основним мотивом є більш високий, порівняно з «ЛНР», рівень грошового забезпечення в 1-м АК.

Так платня рядового складу становить 18 тис. рублів (7200 грн), офіцерів рівня командира роти — близько 30 тис. руб. (12 тис. грн).

Раніше «Главред» повідомляв, що в 2-му АК ЛНР встановлені наступні норми грошового забезпечення для бойовиків:

- рядовий склад — близько 15 тис. руб. /міс.;

- сержантський склад (в залежності від посади) — 20-30 тис. руб.;

- офіцерський склад рівня командира роти — 60 тис. руб., командира бригади — близько 120 тис. руб.».

Крім того, за участь в бойових діях доплачуються «бойові».

У той же час звучать численні скарги бойовиків на систематичне розкрадання частини грошового утримання командирами, затримки з виплатами і відмови виплачувати «бойові».


Немає коментарів:

Дописати коментар