вівторок, 20 вересня 2016 р.

Геращенко присоромила депутатів Європарламенту, які злякалися їхати на Донбас



Свій офіційний візит в Україну депутати Європейського парламенту обмежили лише відвідуванням Києва. А в окупований Донбас дали згоду їхати тільки три представника. До візиту гостей України ретельно готувалася з травня місяця, розроблявся маршрут відвідування, узгоджувалися багато деталей перебування євродепутатів в Україні.

«За два дні до початку візиту українська сторона отримала офіційного листа. У ньому повідомлялося, що президент Європарламенту і все глави політгруп і фракцій прийняли рішення обмежити офіційну програму тільки Києвом, через ситуацію з безпекою», — розповіла Ірина Геращенко в Facebook.

Вона подякувала трьом депутатам, які, незважаючи на «рекомендації», все ж погодилися на власні очі побачити зруйнований окупантами Донбас і виїхати за межі Києва.

«У нас є великі питання до наших європейських колег: а як же ви наполягаєте на проведенні виборів на територіях, де вашим співробітникам небезпечно перебувати навіть годину? А як там перебувати спостерігачам? Я вже мовчу про безпеку виборчих дільниць... і взагалі, РФ ж гарантувала режим тиші... Там живуть тисячі українців — хто подбає про їхню безпеку? Або вибори потрібні тільки для галочки, а не справжні?», — зазначила народний депутат.

Поведінку євродепутатів вона назвала подвійними стандартами і попередила, що українська сторона буде говорити про це на кожній міжнародній зустрічі.

У Донбас поїдуть Ребекка Харм, Міхаель Боні і Яромир Штетин. Перед відвідуванням окупованої території європейським чиновникам показали поранених із зони АТО українських бійців, які надійшли до госпіталів вже після оголошеного в який раз «режиму перемир’я».

«Реанімація Мечникова забита дуже важкими пораненими з Авдіївки та інших населених пунктів. Хлопці доставлені в госпіталь вже після чергового «перемир’я». Наші європейські колеги були шоковані характером ран бійців, вони були в жаху від побаченого: від відірваних кінцівок, заново зшитих ніг і повністю перекроєних тіл зовсім юних хлопців. Чи пам’ятають про це деякі євродепутати в пафосі вимовлених слів? Чи знають вони, що таке людські цінності та захист Батьківщини? Ми знаємо і можемо їх цьому навчити», — заявила Геращенко.


Немає коментарів:

Дописати коментар