суботу, 17 вересня 2016 р.

The Times: Велика Британія блокуватиме створення армії ЄС



Єврокомісія може висунути пропозицію щодо спільної армії Євросоюзу в грудні поточного року. Угода про створення таких збройних сил може бути укладена в червні 2017 року.

Велика Британія блокуватиме створення армії Євросоюзу доти, поки не вийде зі складу ЄС, заявив міністр оборони країни Майкл Феллон британській газеті The Times. Лідери Євросоюзу обговорювали на саміті в Братиславі, що Єврокомісія в грудні поточного року запропонує створити «спільні збройні сили», повідомила газета в суботу, 17 вересня. За її інформацією, укласти таку угоду планується в червні 2017 року.

Саміт ЄС у Братиславі вперше проходив без участі Великої Британії. Голова Євроради Дональд Туск заявив на ньому, що Лондон може подати заявку на вихід з Євросоюзу (Brexit) на початку 2017 року. За словами Туска, він обговорював цю тему в ході візиту в Лондон з прем’єр-міністром Сполученого Королівства Терезою Мей, і вона повідомила, що Велика Британія не встигне почати процедуру Brexit до кінця року.

«Європа перебуває в критичній ситуації з моменту референдуму в Великій Британії», — заявила на саміті канцлер ФРН Ангела Меркель. Вона додала, що плани по пожвавленню політики Євросоюзу будуть готові до березня 2017 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар