понеділок, 19 вересня 2016 р.

Стало відомо, на яких умовах Україна отримає черговий транш від МВФ



Україна зможе отримати черговий транш від Міжнародного валютного фонду тільки після того, як в країні проведуть пенсійну реформу, а також ухвалять законопроект про обіг сільськогосподарських земель. Про це заявив Олександр Данилюк.

За словами міністра фінансів України, у МВФ нові вимоги до Києва. Зокрема було порушено питання про формування ринку землі в країні, але мова йде не про відкриття ринку, оскільки спочатку парламент повинен прийняти законопроект про обіг сільськогосподарських угідь. Данилюк підкреслив, що тільки в цьому випадку Україна отримає ще один транш. Нагадаємо, що в ніч на 15 вересня Рада МВФ ухвалила позитивне рішення про виділення Україні одного мільярда доларів.

На даний момент загальна сума всіх виділених нашій країні траншів від Міжнародного валютного фонду сягає 7 мільярдів 620 мільйонів доларів, проте програмою передбачено виділення 17 мільярдів доларів. Раніше Петро Порошенко висловив впевненість, що позитивне рішення МВФ сприятиме виділенню допомоги Сполученими Штатами, Євросоюзом та іншими міжнародними фінансовими організаціями.


Немає коментарів:

Дописати коментар