вівторок, 27 вересня 2016 р.

Росія повинна визнати провину за Боїнг МН-17 — Ебботт



Екс-прем’єр міністр Австралії закликав Росію проявити повагу до сімей загиблих і визнати провину щодо збитого Боїнга МН-17.

Колишній прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт закликає Росію визнати свою причетність до атаки на рейс MH17 на тлі нових доказів. Про це повідомляють «Австралійські новини».

«На мою думку, чим раніше Росія визнає свою участь в цьому і запропонує компенсацію сім’ям жертв, тим краще», — вважає Ебботт.

Екс-прем’єр покладає провину на Путіна особисто, але наполягає, що російський лідер відповідає за збитий Боїнг.

Він нагадує, що було доведено перетин російським ракетним комплексом кордону України, і що він перебував в зоні звідки був здійснений постріл. Тому він відкидає недавні російські заяви про те, що ракета була запущена не з території Росії і не з території «ДНР» та «ЛНР».

Раніше повідомлялося, що в Міноборони РФ спростували свої ж заяви щодо катастрофи МН17.

У російському оборонному відомстві надали переконливі докази власної брехні, оприлюдненої два роки тому.

У Міністерстві оборони РФ провели брифінг, на якому заявили, що біля літака, який летів з Нідерландів до Малайзії, не було ніяких літальних апаратів.

При цьому в Bellingcat нагадали, що два роки тому 21 липня 2014 року, після того, як над Донбасом був збитий МН17, в Росії заявляли, що біля збитого Боїнга летів літак, а російські радари зафіксували набір висоти літального апарату ВВС.

У той же час сьогодні Міноборони РФ надало нові дані з радарів, які нібито були тільки що виявлені. У презентації сказано, що біля МН17 взагалі не було ніяких літаків або інших об’єктів.

«Таким чином, саме Міноборони Росії підтвердило розслідування Bellingcat, в якому ми довели, що дані, представлені МО РФ на прес-конференції 21 липня 2014 року, були помилковими, — зазначив Еліот Хіггінс. — Крім того, сьогодні росіяни надали свою версію траєкторії польоту Боїнга перед збиттям. І вона начисто спростовує заяви відомства, зроблені два роки тому про відхилення МН17 від курсу незадовго до катастрофи. Тепер вже цілком зрозуміло, що 21 липня 2014 року, всього через кілька днів після загибелі 298 осіб в небі над Україною, Міністерство оборони Російської Федерації представило світової громадськості явно сфабриковані свідчення і заяви».

Як відомо, Боїнг МН17 збили російські військові 17 липня 2014 року з ЗРК «Бук». Запуск ракети був здійснений неподалік від Сніжного Донецької області, на окупованій Росією території.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%80%d0%be%d1%81%d1%96%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d1%83-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%97%d0%bd/

Немає коментарів:

Дописати коментар