четвер, 15 вересня 2016 р.

Йованович: Позиція США в питанні санкцій тверда як скеля



США ввели додаткові санкції проти 37 осіб і організацій, щоб підтримати існуючий список санкцій, сказала посол США в Україні.

Посол США в Україні Марі Йованович повідомила, що позиція США в питанні санкцій залишиться незмінною, поки не будуть виконані мінські угоди. Про це вона повідомила в інтерв’ю.

«Можу запевнити, що позиція США в питанні санкцій тверда як скеля. І президент Обама на саміті G20 в Китаї знову чітко запевнив, що санкції не будуть зняті доти, поки мінські угоди залишаються невиконаними», — сказала Йованович.

Вона нагадала, про те, що недавно США ввели додаткові санкції проти 37 осіб і організацій, щоб підтримати вже існуючий пакет санкцій.

«Причина цих «підтримуючих» обмежень — ми повинні переконатися, що у разі внесення до списку санкцій великих компаній, таких як «Газпром», всі дочірні та залежні компанії також потрапили під обмеження, навіть якщо у них інша назва», — підкреслила Йованович.

За її словами, в цілому санкції вважають неоднозначним дипломатичним інструментом. «Саме тому часто виникають дискусії про те, чи не варто послабити цей тиск. Але незважаючи на це, на даний час міжнародне співтовариство єдине в думці про те, що ми повинні зберігати санкції проти РФ», — сказала посол США в Україні.

6 вересня США розширили санкції проти Росії у зв’язку з агресією проти України і анексією Криму. На додаток до санкцій, оголошених минулого тижня, до санкційних списків США додано 11 юросіб, зареєстрованих в Криму, Гонконгу та Індії.

Під нові санкції Сполучених Штатів потрапив так званий «комітет порятунку України», який очолює екс-премєр-міністр Микола Азаров.


Немає коментарів:

Дописати коментар