вівторок, 20 вересня 2016 р.

Меркель прокоментувала ганебний провал на виборах у Берліні



Провладна партія отримала найменший показник довіри за 25 років. Черговий удар для Ангели Меркель та її партії в Німеччині завдали регіональні вибори. Партія канцлера «Християнсько-Демократичний союз» показала історично низький результат у Берліні, де її підтримали лише 18% виборців. Союзні Меркель соціал-демократи теж утратили голоси, і тепер обидві партії не зможуть сформувати більшість у місцевому парламенті. Низька підтримка провладної партії ставить під сумнів кандидатуру Меркель на найвищу посаду в країні вже за рік.

Удару по репутації канцлера завдала її політика стосовно біженців. І вона ж привела до берлінського парламенту партію «Альтернатива для Німеччини», яка здобула 14% голосів.

Сама Меркель відступати від своєї лінії не хоче. «Я лідер партії, тож не уникатиму відповідальності. І природно, візьму на себе відповідальність як лідер і як канцлер. Якщо люди вважають, що ми маємо просто не приймати мігрантів, особливо мусульман, то наша конституція і правові зобов’язання нашої держави та мої особисті переконання — стоять на їхньому шляху», — попередила керівник уряду ФРН.

Як повідомлялося, 4 вересня відбулися вибори в парламент Мекленбурга, на яких «Альтернатива для Німеччини» випередила ХДС, відсунувши партію Меркель на третє місце. Канцлер взяла на себе відповідальність за цю поразку. А представники популістів оголосили, що це стало початком кінця політичної кар’єри Меркель.


Немає коментарів:

Дописати коментар