вівторок, 27 вересня 2016 р.

Польща хоче озброювати Україну



Польські компанії мають намір налагодити взаємовигідне співробітництво з Україною в сфері виробництва військової техніки і зброї.
Про це пише Rzeczpospolita.

Співпраця України з підприємствами польської оборонної промисловості почалося в 2014 році, після початку війни на Донбасі. Перші поставки з Польщі включали в себе військове обмундирування, бронежилети, шоломи, балістичні щити. Пізніше польські компанії почали поставляти в Україну бойові засоби: прилади нічного бачення, системи спостереження для бронетехніки і електрооптичні прилади для особового складу.

У свою чергу українські виробничі центри «Прогрес» і «Луч» розробляють для польських компаній лазерні системи наведення для гаубиць і артилерійських установок, а також протитанкових керованих ракет Pirat.
Виданню також стало відомо, що Україна зацікавлена ​​в польських артилерійських радарах і обладнанні стеження польського виробництва, снайперських гвинтівках. Київ також має намір налагодити постачання деталей з Польщі для українських збройових заводів, замінивши новими постачальниками ті підприємства, які в даний час знаходяться на непідконтрольній території.

«Ми розраховуємо на перелом в бізнесі продажу озброєння, встановлення чітких правил і шляхів фінансування найпередовіших програм і спільних підприємств», — заявив президент Польської палати виробників національних оборонних засобів Славомир Кулаковський.

Як повідомляли ЗМІ, Литва відмовилася від покупки української військової техніки.




Немає коментарів:

Дописати коментар