суботу, 17 вересня 2016 р.

Олег Тягнибок виграв у Німеччині суд проти Sueddeutsche Zeitung



Німецький апеляційний суд визнав винним редактора видання Sueddeutsche Zeitung у поширенні наклепу щодо лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока та присудив 3000 євро моральної компенсації. Ці кошти перерахували у Фонд підтримки біженців з України, розташований в Бонні. Про це на прес-конференції у Києві заявив адвокат Тягнибока у суді Ульріх Буш.

Приводом для позову стала публікація статті про лідера «Свободи», в якій наведені неіснуючі цитати Тягнибока ксенофобського змісту. Зрештою, суд визнав, що Тягнибока скомпрометували, а його репутації завдали шкоди. «Ідеться про брехню, образу і намагання всіляко принизити», — заявив Буш.

Сам голова ВО «Свобода» заявив, що задоволений рішенням суду. Він припускає, що матеріал у німецькому виданні міг бути одним із наслідків пропагандистської кампанії, яку організувала Росія.

«Кремль через своїх лобістів, через депутатів, через підкотрольні медіа цілеспрямовано знищує імідж України у світі. На горіхи отримала і «Свобода», як один із активних учасників політичних процесів», — вважає Тягнибок.

«Дуже важливо, що ми зробили перший крок. Це не перемога «Свободи», а приклад того, як Україна повинна захищатися на міжнародній арені від агресивної інформаційної війни, яку веде Путін», — зазначив політик. На його думку, українська влада недостатньо активно протистоїть російській пропаганді за кордоном. Він пригадав, як на початку року французький Canal+ показав фільм «Україна, маски революції», в якому спотворювалися факти і стверджувалося, що події на Майдані були зрежисовані Америкою. За словами Тягнибока, реакція української влади була «млявою».

Нагадаємо, у червні 2014 року голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок подав позов до суду на газету Sueddeutsche Zeitung. Суд першої інстанції визнав редактора видання винним у розповсюджені наклепу і присудив штраф у 1000 євро. Апеляційний суд залишив чинним попереднє рішення та збільшив суму штрафу до 3000 євро.



Немає коментарів:

Дописати коментар