середу, 28 вересня 2016 р.

Переса звинуватили у вбивствах арабів



Офіційне агентство Палестинської національної адміністрації Wafa в повідомленні про смерть екс-президента Ізраїлю Шимона Переса поклала на померлого політика провину за вбивства арабів.

У цьому повідомленні Wafa, зокрема, сказано: «Перес є одним з головних архітекторів троїстої агресії проти Єгипту в 1956 році і створення поселень на окупованому Західному березі, він відповідальний за смерть шести з 48 палестинців, убитих в День Землі в 1973 році, і за бійню в Кані на півдні Лівану в 1992 році, за багато злочинів».

На момент публікації даного повідомлення голова ПНА Махмуд Аббас не висловив співчуття з приводу смерті Переса.

Як передавали ЗМІ, рано вранці 28 вересня на 94-му році життя в медичному центрі «Шиба» (Тель а-Шомер) помер колишній президент Ізраїлю Шимон Перес.

Шимон Перес був госпіталізований 13 вересня після важкого інсульту і знаходився в реанімаційному відділенні, за тиждень до того він переніс операцію з установки кардіостимулятора.

Тим часом президент Ізраїлю Рівлін перериває візит в Україну через смерть Переса
Візит мав тривати до 30 вересня, була запланована поїздка в Одесу і заходи з нагоди річниці трагедії Бабиного Яру.

«Президент Реувен Рівлін перервав свій офіційний візит в Україну після новин про смерть Шимона Переса і сьогодні повернеться в Ізраїль», — повідомив Десятий канал ізраїльського телебачення.

Раніше Рівлін на слуханнях у Верховній Раді заявив, що нібито «багатьма співучасниками злочинів проти євреїв були українці. Серед них особливо виділялися бійці ОУН».

Немає коментарів:

Дописати коментар