понеділок, 26 вересня 2016 р.

Координатор ІС: угоду про розведення сторін — танець посланців Києва в Мінську під дудку Кремля



На третій рік війни українська делегація в Мінську видала «на гора» дипломатичний маразм: підписала документ про розведення військ зі «збройними формуваннями окремих районів Донецької та Луганської областей України».

Про це пише координатор «ІС», народний депутат України Дмитро Тимчук.

«Щодо угоди про розведення сторін на Донбасі

В рамках «мирного діалогу», може бути, цей документ і є проривом — якщо не враховувати скепсис, що зашкалює, який виникає щодо його реалізації (згадаймо гіркий досвід багатьох «перемир’їв» і «режимів повного припинення вогню на Донбасі»).

Однак з перших пропозицій цієї Угоди (http://www.osce.org/ru/cio/266271?download=true) вражає термінологія. Абсолютно незрозуміло, як українська сторона могла підписати документ, в якій російсько-терористичні війська на Донбасі названі (тільки вдумаймося!) «Збройними формуваннями окремих районів Донецької та Луганської областей України».

На третій рік війни тільки останній ватник не знає, що ми маємо справу з формуваннями не «областей України», а Збройних сил Росії, які організаційно входять у вигляді двох армійських корпусів до складу ЗС РФ, підкоряються російському військовому командуванню, та й в яких командири підрозділів, починаючи щонайменше з рівня роти — кадрові російські офіцери.

В Угоді ж нам подали ці два армійські корпуси ЗС РФ як якісь «місцеві» формування. Простіше кажучи, згідно з документом, який підписала українська сторона, війна на Донбасі — не агресія РФ, а «внутрішній конфлікт». Це якийсь дипломатичний маразм, а точніше, танець посланців Києва в Мінську під дудку Кремля.

І потім ми дивуємося, що на Заході події в Україні не втомлюються називати «громадянською війною»...

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%ba%d0%be%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%80-%d1%96%d1%81-%d1%83%d0%b3%d0%be%d0%b4%d1%83-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d1%81/

Немає коментарів:

Дописати коментар