середу, 21 вересня 2016 р.

Росія і США обмінялися авіаударами?



«Ще не на території однієї з двох країн, а на сирійському плацдармі, який дедалі більше починає нагадувати арену, де світова гегемонія, що програла, намагається повернути втрачені позиції, — пише блогер Злий Одесит. — І ніяк інакше я не можу назвати ті події, які мали місце останні кілька днів в цій гарячій, у всіх смислах точці планети.

Посудіть самі, якщо згадати хронологію подій, то буквально напередодні виборів до Державної Думи РФ і сесії Генеральної Асамблеї ООН літаки коаліції, переважно ВВС США, завдають потужного авіаудару по військах Ассада, які перебувають, фактично, в оточенні ІД в районі Дейр ез-Зор. Цей удар не тільки забрав більше сотні життів ассадівських вояків, а й неабияк збудив російську сторону, яка обурювалася куди більше сирійського диктатора.

У ході аналізу поведінки представників дипломатичної еліти РФ був зроблений висновок, що під удар ВПС США потрапили не тільки ассадіти, але і так звані російські інструктори. 18 вересня навіть була озвучена перша цифра про кількість загиблих росіян — 7, але ніякими доказами вона не була підкріплена.

Проте, акомпанементом до даного бомбардування в турецькому виданні Milli Gazete прозвучало повідомлення про те, що в Дейр ез-Зор загинули російські розвідники в кількості 3 одиниць, і удар був завданий умисне, а не випадково чи помилково, як пояснювало раніше Центральне командування США CENTCOM.

Проте не минуло й півроку, як російська авіація здійснила наліт на гуманітарний конвой ООН поблизу Алеппо. Тобто напередодні початку загальнополітичної дискусії в рамках 71-ї сесії Генасамблеї ООН, коли до Нью-Йорка з’їжджаються всі провідні політичні діячі (за винятком Путіна), ВКС РФ бомблять гумконвой ООН!

І ось тут інакше як обміном ударами ці два інциденти назвати не можна. При цьому, якщо перші не побоялися завдати удару по військових об’єктах, нехай і «помилково», то другі «відповіли» по цивільній, гуманітарної місії, що, в принципі, цілком вписується в образ російської армії — поширювати терор серед тих, хто не зможе відповісти. А ось «помилитися» за місцем базування американського спецназу — жим-жим не дає.

У будь-якому випадку за помилки треба платити, і Росії в даному випадку буде виставлений куди більш значний рахунок, ніж США. Та й погодьтеся, спроба виступити проти знову обернулася проти неповороткого ведмедя. Але якщо обидва угруповання вже дозволяють собі подібного роду «помилки» то чого очікувати коли в Овальному кабінеті з’явиться не настільки миролюбний президент, як Обама?

Спостерігаємо!».


Немає коментарів:

Дописати коментар