четвер, 27 жовтня 2016 р.

У Stratfor заявили про можливу підготовку РФ до «швидкого виходу» з Донбасу

Росія може бути зацікавлена в усуненні деяких бойовиків на Донбасі, наприклад, занадто агресивних або ти, що порушують субординацію, вважають аналітики агентства Stratfor.

Росія може готуватися до «швидкого виходу» з окупованих територій Донбасу, але навряд чи їй вдасться це зробити в найближчому майбутньому, йдеться в матеріалі американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Відзначається, що вбивство в Донецьку 16 жовтня бойовика Арсена Павлова (Мотороли) може означати «поворотний момент в конфлікті». Аналітики компанії вважають, що представникам України вкрай складно було б здійснити напад на Моторолу, з огляду на серйозну охорону будинку бойовика. Вони відзначають, що версії про причетність самих сепаратистів або російської сторони до вбивства «здаються особливо правдоподібними».

Аналітики не виключають, що напад на Моторолу міг організувати лідер «ЛНР» Ігор Плотницький: «Тим не менш, дані свідчать про те, що на підконтрольних сепаратистам територіях відбуваються кадрові перестановки. Ходять чутки, що Плотницький, на якого теж здійснювали замах, втратив контроль над ситуацією в плані безпеки на території сепаратистів. Плотницький міг спланувати нападу на лідерів бойовиків, кожен з яких, як повідомляється, був його конкурентом».

Що стосується Росії, то, за інформацією аналітиків, вона може бути зацікавлена в усуненні деяких бойовиків на Донбасі, наприклад, занадто агресивних або тих, що порушують субординацію. Відзначається, що Моторола, схоже, підпадав у цей список.

 «Москва може також хотіти позбутися високопоставлених бойовиків, які знають про причетність Росії до військових злочинів, таких як крах рейсу MH17 «Малайзійських авіаліній». Врешті-решт, вибір часу вбивства Павлова збігається зі швидкоплинною можливістю Росії досягти угоди з Заходом по Україні до того , як новий президент США вступить на посаду і відбудеться наступне голосування ЄС щодо санкцій проти РФ», — резюмують аналітики.

Збройний конфлікт на Сході України розпочався в квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Павлов (Моторола) — активний учасник збройного конфлікту на Сході України, ватажок одного з підрозділів бойовиків «ДНР», громадянин Росії. Брав участь в диверсійних і бойових діях на Сході України з 2014 року. Моторола публічно зізнавався в розстрілі полонених українських військових.

Він був убитий в Донецьку увечері 16 жовтня: в ліфті будинку, де жив Моторола, спрацював вибуховий пристрій. Бойовики поклали відповідальність за усунення Павлова на «українську диверсійну групу». У той же час спікер українського МВС Артем Шевченко припустив, що Павлова знищили його ж спільники.

http://www.global-analityk.com/noviny/у-stratfor-заявили-про-можливу-підготовку-рф/

Немає коментарів:

Дописати коментар