середа, 19 жовтня 2016 р.

Рішення по безвізу для України треба ухвалити якнайшвидше, — євродепутат

У Європарламенті наголошують, що завершення процесу скасування візових вимог для громадян України має відбутися якнайшвидше, щойно в ЄС ухвалять нові правила призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн.
Таку думку висловила депутат Європарламенту Ребекка Гармс.

«Це рішення повинно бути ухвалене якнайшвидше. Я сподіваюся, що упродовж наступних тижнів завершаться дискусії в Раді ЄС щодо механізму призупинення (безвізових режимів з третіми країнами – Глобал Аналітик). Але навіть з цим механізмом рішення з візової лібералізації для України повинно бути ухвалене», — сказала депутат Європарламенту.
Вона наголосила, що скасування віз для українців є принциповим питанням і давньою метою для усіх європейських політиків, які підтримують Україну.

«Це є фундаментальним чинником для кращого життя громадян та розвитку економіки», — переконана німецький політик.

Нагадаємо, ВРУ підтримала проект постанови №5238 про звернення парламенту до країн-членів Європейського Союзу, парламентів іноземних держав щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Рада підтримала проект постанови №5238 про звернення парламенту до країн-членів Європейського Союзу, парламентів іноземних держав щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

За відповідний законопроект за основу і в цілому проголосували 235 народних обранці.

Тим часом ВРУ закликає уряд Нідерландів прийняти виважене рішення, щоб воно не дискредитувало європейське рішення України.

Метою прийняття звернення Верховної Ради  до держав-членів Європейського Союзу, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію є заклик до Королівства Нідерланди уникнути прийняття рішення, яке матиме дискримінаційний характер стосовно України та поставить під загрозу імплементацію Угоди про асоціацію.

ВРУ закликала Палату представників та Сенату Королівства Нідерланди підтвердити своє рішення, прийняте у 2015 році щодо ратифікації Угоди про асоціацію, та одночасно з актом про підтвердження ратифікації ухвалити односторонню  інтерпретаційну заяву, яка буде сумісною з положеннями угоди про асоціацію.

Також у зверненні міститься заклик до держав-членів Європейського Союзу розглянути питання завершення ратифікації Угоди між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони на засіданні Ради Європейського Союзу із закордонних справ 17 жовтня 2016 року та засіданні Європейської ради 20-21 жовтня 2016 року.

http://www.global-analityk.com/noviny/рішення-по-безвізу-для-україни-треба-у/

Немає коментарів:

Дописати коментар