понеділок, 24 жовтня 2016 р.

У російських вузах таємно оцінюють «протестний потенціал» викладачів і студентів

Заступник керівника Інституту стратегічних досліджень та прогнозів при РУДН Нікіта Данюк заявив, що протягом двох років більш ніж в 40 московських і декількох десятках регіональних вузів була таємно проведена оцінка «протестного потенціалу» серед викладачів і студентів.

Свою заяву, як повідомляє газета «Комерсант», Данюк зробив на Конгресі проректорів ВНЗ з виховної роботи, який пройшов в минулі вихідні в Москві. За його словами, на основі перевірок були складені «довідки для службового користування», в тому числі для органів влади.

«Держава знаходиться в стані неоголошеної війни, — говорив на конгресі Данюк під час свого виступу. — Вона має гібридний характер, в ній багато фронтів. Один з них пролягає всередині нашої держави — це ментальний фронт».

Данюк заявив, що «західні планувальники» використовують «практику інспірування державних переворотів», і визнав, що студентство є одним з головних «деструкторів». Щоб не дати країні «зануритися в хаос», він розробив освітню програму «Сценарії майбутнього Росії».

Дана програма являє собою серію науково-просвітницьких лекцій «з питань протидії деструктивним політичним силам». Саме з такими лекціями Данюк і його команда відвідали понад 40 московських і кілька десятків регіональних вузів.

При цьому, як зазначає «Комерсант», під час виступу перед колегами Данюк зізнався, що під час лекцій закликав студентів відкрито висловлювати свою точку зору з політичних питань і дискутувати, щоб оцінити не їх пізнання в області політики, а зрозуміти, наскільки вони насправді справі схильні до протесту.

«На жаль, на рівні професорсько-викладацького складу приховано відбувається деструктивна пропаганда антидержавних ідей», — підбив проміжні підсумки своєї роботи Данюк і пояснив, що зупинятися на досягнутому не збирається.

«Зараз протестний потенціал зміщується в регіони, і ми дуже зацікавлені в тому, щоб представники регіональних вузів надавали свої контакти», — сказав він. У кінці заходу проректори навперебій запрошували Данюка приїхати до них в вуз і оцінити «протестний потенціал» колег, зазначає газета.

Проект «Сценарії майбутнього Росії» раніше вже опинявся в центрі уваги ЗМІ, але тоді про його масштабність було відомо мало. У травні 2015 року студенти та викладачі РДГУ намагалися зірвати лекцію політолога Ніколая Старикова, який, як з’ясувалося тепер, виступав у вузі в рамках проекту Данюка. Сам Данюк підтвердив «Комерсанту», що був на тому заході.

http://www.global-analityk.com/noviny/у-російських-вузах-таємно-оцінюють-п/

Немає коментарів:

Дописати коментар