субота, 22 жовтня 2016 р.

Першим в історії главою розвідки НАТО став німець

Координатором питань розвідки і безпеки в НАТО став німець Арндт Фрайтаг фон Лорінгхофен. У його завдання, зокрема, входить поліпшення обміну даними про «нарощування військової потужності Росії». Генсек НАТО Йенс Столтенберг призначив першого в історії організації главу розвідки, повідомляє The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на джерела. За інформацією видання, ним став колишній заступник глави німецької розвідки Арндт Фрайтаг фон Лорінгхофен.

У його завдання входить поліпшення обміну розвідданими про «нарощування військової могутності Росії, а також контроль за військовою та цивільною розвідкою. За словами джерела WSJ, Лорінгхофен отримуватиме звіти про контррозвідувальні операції, мета яких — попередження «російської інфільтрації в Альянс».

У Вашингтоні хотіли, щоб цю посаду зайняв американець, але зараз заступник Столтенберга та інші помічники генсека НАТО є громадянами США, вказує видання.

Про затвердження нової посади в НАТО повідомлялося ще влітку цього року. Вона була запропонована для поліпшення аналізу російської військової активності, писала тоді газета The Wall Street Journal.

http://www.global-analityk.com/noviny/вперше-в-історії-главою-розвідки-нато/

Немає коментарів:

Дописати коментар