пʼятниця, 28 жовтня 2016 р.

Росія може зіпсувати стосунки зі своїм єдиним союзником на Балканах

Між Сербією і Росією розгорівся безпрецедентний скандал через депортацію з балканської країни одразу кількох громадян РФ.

Про це пише «Коммерсантъ», зазначаючи, що днями в ЗМІ з’явилася інформація про депортацію з Сербії російських громадян «за участь у підготовці терористичних акцій у Чорногорії».

Журналісти звернули увагу, що одночасно з появою цих відомостей у пресі до Сербії з несподіваним візитом прилетів секретар Радбезу РФ Ніколай Патрушев. До цього його приїзд у Белград ніяк не анонсувався.

Джерела та експерти стверджують, що Патрушев приїжджав для обговорення «чорногорського випадку», намагаючись перешкодити гучному дипломатичному скандалу між країнами. Так, сербська влада не хоче допускати розколу у відносинах з РФ, проте і не зацікавлена в тому, щоб її запідозрили в причетності до терористичних акцій у Чорногорії.

Тим часом з’явилися нові подробиці про безпрецедентний скандал, який розігрався на днях між Росією і Сербією навколо депортації з балканської країни кількох росіян, підозрюваних у підготовці терористичних акцій у Чорногорії.

Прем’єр-міністр Сербії Олександр Вучич висловився щодо цієї ситуації.

У коментарі бєлградському телеканалу N1 він уникнув прямої відповіді на питання про депортацію громадян РФ.
«Не все у вашому питанні неправильно, одна частина не точна», — сказав Вучич, підкресливши, що він не має права публічно говорити про цю ситуацію за законом.

Водночас голова уряду Сербії зазначив, що міг би розповісти ще «безліч деталей» про справи і в Чорногорії, і в Сербії.

«Про дещо я б хотів говорити, щоб люди знали про складність нашої позиції, а все інше, я б сказав, стало б перебільшеним розбурханням громадськості», — заявив Вучич.

Як повідомляли ЗМІ, раніше російське видання «Коммерсантъ» вказало на зв’язок появи інформації про депортацію росіян з Сербії та візит до Белграду секретаря Ради безпеки РФ Ніколая Патрушева.
http://www.global-analityk.com/noviny/росія-може-зіпсувати-стосунки-зі-свої/

Немає коментарів:

Дописати коментар