вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Штайнмаєр допускає розпад Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що фінансова криза, проблема з мігрантами і референдум у Британії штовхнули Європейський Союз в зону «сильної турбулентності».

Європейський Союз перебуває під загрозою розпаду. Таку думку висловив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв’ю німецькому виданню Süddeutsche Zeitung.

За його словами, фінансова криза, хвиля біженців, що прямують до Європи, і шок від референдуму у Великій Британії штовхнули Європу в зону «сильної турбулентності».

Як підкреслив Штайнмаєр, якщо не цінувати Євросоюз, то «він зійде нанівець».

Міністр зазначив, що дедалі більше країн-членів ЄС критикують політику Брюсселя.

«Навіть найвідданіші прихильники Європи зараз бачать, що ми повинні заново переконувати людей», — додав глава МЗС Німеччини.

До Європейського Союзу входять 28 держав. У червні 2016 року у Великій Британії пройшов референдум про вихід країни зі складу ЄС. За офіційними результатами, 51,9% британців проголосували за вихід країни зі спільноти, 48,1% — хотіли залишитися в ЄС.

Однією з причин Brexit стало бажання уряду Британії скоротити рівень міграції в країну до «прийнятного рівня».
Тим часом на острові Лесбосі (Греція) спалахнув бунт біженців. Вихідці з Пакистану підпалили офіс Центру для утримання мігрантів на острові. Попередньо усім працівникам центру дозволили покинути приміщення.

Палії вимагають швидше розглядати їхні міграційні справи. Зараз на Лесбосі живуть більше шести тисяч мігрантів. Це у двічі більше, ніж здатні прийняти табори для біженців.

http://www.global-analityk.com/noviny/штайнмаєр-допускає-розпад-європейсь/

Немає коментарів:

Дописати коментар