четвер, 20 жовтня 2016 р.

ВРУ прийняла декларацію солідарності парламентів України і Польщі по Другій світовій війні та агресії РФ

Верховна Рада підтримала Декларацію пам’яті та солідарності з польським Сеймом щодо подій Другої світової війни та російської агресії.

За відповідну постанову №5280 у четвер, 20 жовтня, проголосували 243 народних депутата.
«Представники Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України спільно і одночасно приймаємо Декларацію пам’яті та солідарності, щоб вшанувати пам’ять мільйонів жертв, які зазнали наші народи під час Другої світової війни, і засудити зовнішніх агресорів, які намагалися знищити нашу незалежність», — йдеться в проект Декларації.
Парламенти двох країн звертають увагу на те, що наслідком пакту Ріббентропа-Молотова, підписаного 23 серпня 1939 року між двома тоталітарними режимами, стала окупація Польщі Німеччиною та СССР і масові репресії проти українського і польського народів.

Крім того, в документі звертається увага на те, що «здійснення Російською Федерацією агресивної зовнішньої політики, окупація Криму, підтримка і здійснення збройної інтервенції на Сході України, порушення основних норм міжнародного права і договорів, підписаних з Україною, невиконання Кремлем домовленостей і ведення гібридної інформаційної війни становлять загрозу для миру і безпеки всієї Європи».
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВРУ прийняла заяву у відповідь на постанови Сенату і Сейму Польщі по Волинській трагедії.

http://www.global-analityk.com/noviny/вру-прийняла-декларацію-солідарност/

Немає коментарів:

Дописати коментар