вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Кремль хоче зірвати не тільки вибори в США, — американський експерт

«За останні вісім років Москва звикла, що на її агресію не відповідають. Наступний американський президент повинен змінити ситуацію», — пише журналіст Річард Гренелл у колонці для Fox News.

«Поки через американські вибори більшість медіа у Вашингтоні сфокусувалися на останніх листах Гілларі Клінтон, опублікованих Wikileaks, Associated Press зазначає, що Росія намагається таємно вплинути ще на одні вибори — вибори президента Молдови, які мають відбутися 30 жовтня», — заявляє Гренелл.

Він додає, що для багатьох з 150 млн жителів регіону це не виявилося сюрпризом: для країн колишнього СССР російський вплив є щоденною дилемою.

«Але в США про те, що Росія намагається вплинути на президентські вибори 2016 року, говорять так, немов це щось нове. Навіть Гілларі Клінтон, колишній держсекретар США, шокована тим, що РФ спробувала зламати офіційні сервери», — розповідає Гренелл.

«Не дивлячись на те, що участь Росії поки не доведена, в уряді США все ж кажуть, що вважають це правдою. Але російські або затверджені Росією тактики кібервійни і кампаній дезінформації вже мали місце протягом багатьох десятиліть», — нагадує колумніст.

Він пояснює, що Молдова намагається підтвердити свої підозри щодо того, що на результат виборів намагаються вплинути іноземні гравці.

«До президентських виборів залишилося зовсім небагато, і влада в Кишиневі вірить, що росіяни намагаються втручатися не тільки в американську виборчу кампанію», — підкреслює Гренелл.

Автор розповідає про наявні у молдовської влади підозри щодо того, що Кремль і його союзники фінансують антиурядові сили в країні. Більш того, вони навіть змогли залучити американського конгресмена до участі в їх кампанії дезінформації та пропаганди.

«Конгресмен Ренді Вебер, колишній власник техаської компанії, що займалася встановленням опалення та кондиціонерів, був автором резолюції Сенату, спрямованої проти правлячої партії Молдови», — каже колумніст.
За його словами, прес-секретар Вебера підтвердив, що той ніколи не бував в Молдові, а резолюцію вирішив скласти після зустрічі з Михайлом Гофманом, молдаванином, що ховається від влади країни і відмовляється відповідати на звинувачення у відмиванні російських грошей.

«Молдавські офіційні особи, однак, вважають, що Гофманом управляють росіяни, які прагнуть повалити нинішній уряд Молдови. Ці напади розраховані на те, щоб зупинити прозахідні реформи в країні», — пояснює Гренелл. Він упевнений, що Росія всіма способами намагається зупинити наближення до Європи країн колишнього СССР.

«Але навіщо Кремлю втручатися в американські вибори? Експерти кажуть, що Путін і його союзники навряд чи віддають перевагу конкретному кандидату, але вони хочуть, щоб новий лідер вільного світу розумів: Росія наступає», — робить висновок Гренелл.

http://www.global-analityk.com/noviny/кремль-хоче-зірвати-не-тільки-вибори-в/

Немає коментарів:

Дописати коментар