середа, 26 жовтня 2016 р.

«Чипізація» населення продовжується: Кабмін затвердив новий зразок бланку паспорта громадянина України

Отримані до набрання чинності постанови паспорти не підлягатимуть обов’язковій заміні.

Кабінет Міністрів ухвалив проект постанови «Про  внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 p. № 302», яким затвердив новий зразок бланку паспорта громадянина України.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні під час засідання уряду.

Проект постанови передбачає, зокрема, затвердження нового зразку бланку паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, внесення на бланк паспорта податкового номера платника податків або інформації про його відсутність, а також можливість внесення до безконтактного електронного носія засобів електронного цифрового підпису та відцифрованих відбитків пальців.

Паспорти громадянина України, отримані до набрання чинності постанови, не підлягатимуть обов’язковій заміні. Нагадаємо, раніше український портал державних послуг iGov налагодив роботу з системою Державної міграційної служби. Тепер послуги з видачі паспортів та iD-карт будуть здійснюватися швидше.

Тим часом для того, щоб в’їхати на територію Білорусі необхідний, як виявилося, паспорт старого зразка. Українців з ID-картами, незважаючи на двосторонню угоду про безвізовий режим між урядами Білорусі та України, не пускають в Білорусь.

Як повідомляє «Вечірній Брест», внутрішній український паспорт нового зразка не може розглядатися як документ для пропуску через кордон Республіки Білорусь. «Коли мова йде про в’їзд до нашої країни, то порядок простий. Ми пояснюємо, що за новим паспортом перетнути Державний кордон не можна. Для цього потрібен або закордонний або внутрішній паспорт старого зразка. Найчастіше буває, що у людини з ID-карткою є необхідні документи. Якщо ж їх немає, на жаль, доводиться розгортати людину додому», — розповів начальник відділення прикордонного контролю «Мокрани» Сергій Бишик.

Тим часом компанія «Апплайд Діджитал солюшнз» (АДС) оголосила про те, що Бразилія і Мексика приступили до імплантування вироблюваних цією фірмою мікрочипів під шкіру дітям. АДС випускає на ринок мікрочипи, які працюють на високих радіочастотах та мають розмір як рисове зернятко, які дозволяють відслідковувати все, що завгодно: від товарів до людей. Називається це «чудо техніки» «Верічип».

Спеціалісти з інформаційних технологій стверджують, що в кінцевому підсумку «чипізація» суспільства зітре такі поняття, як «особистість» і «свобода». Кожна людина стане просто номером в електронній базі даних. Ступінь контролю, який можливо буде здійснювати над суспільством, перевершить всі уявлювані до сьогодні межі.
Свого часу президент Рональд Рейган відмовився підписувати закон про мікрочипи, назвавши такі пристрої «печаткою антихриста»/

http://www.global-analityk.com/noviny/чипізація-населення-продовжується/

Немає коментарів:

Дописати коментар