понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Польща проведе тотальну ексгумацію тіл загиблих в літаку Качинського

Як повідомляє агентство Рейтерс, тіло загиблого в Росії під Смоленськом президента Польщі Леха Качинського стане першим, яке буде ексгумовано і відправлено на експертизу в рамках нового розслідування авіакатастрофи президентського літака.

Про це сьогодні заявив Ярослав Качинський, брат загиблого президента і лідер правлячої Польської партії «Право і Справедливість».

Паралельно прокуратура Польщі заявила, що тіла всіх загиблих будуть ексгумовані, щоб встановити справжню причину аварії.

 Рішення про повторне розслідування було прийнято в цьому році після того, як з’ясувалося, в 6 що трунах з 9 перевірених слідством жертв катастрофи, які були повернуті в Росію, виявилися тіла інших людей.

Росія пояснила розбіжність технічною помилкою, однак в Польщі сумніваються в можливості помилки такого масштабу і підозрюють підміну тіл. Крім того, викликає підозри також той факт, що Росія досі відмовляється повернути уламки літака до Польщі.

У червні цього року міністр оборони Польщі зробив заяву про те, що за результатами попередньої незалежної експертизи літак «розпався» в декількох метрах над землею в результаті вибуху на борту.

http://www.global-analityk.com/noviny/польща-проведе-тотальну-ексгумацію-т/

Немає коментарів:

Дописати коментар