вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Бальцерович заявив, що влада ігнорує його пропозиції щодо реформ

Влада України ігнорує пропозиції Івана Міклоша і Лешика Бальцеровича з реформування країни.
Про це екс-глава Міністерства фінансів Польщі, співголова Стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні Лєшек Бальцерович заявив під час свого інтерв’ю.

Він зазначив, що разом з Іваном Міклошем підготував цілу низку пропозицій щодо реформ в Україні, однак українська влада на це поки ніяк не відреагувала.

Бальцерович заявив, що він хоче допомогти Україні провести реформи, щоб країна стала сильною, проте українські політики також повинні йти назустріч.

Він зазначив, що мова йде не тільки про Кабінет Міністрів. «Є президент, є лідер Верховної Ради, є Яценюк, він керує важливою фракцією. Це політичні лідери. Вони несуть моральну і політичну відповідальність за впровадження реформ», — заявив він.

Він додав, що вже є готовий пакет пропозицій щодо проведення реформ, однак влада поки ніяк не відреагували на нього. «Ми готові для дискусій. Ми спираємося на великий досвід інших країн», — підсумував Бальцерович.
Нагадаємо, раніше Лешек Бальцерович заявив, що українська влада дуже повільно проводить реформи, тоді як це необхідно робити швидко.

 «Реформи треба робити швидко. Цей рік (2017 – Глобал Аналітик) останній перед виборами для України. Чим пізніше (впроваджувати реформи – Глобал Аналітик), тим буде важче», — заявив він.

За його словами, результат від прийнятих рішень буде помітнішим, якщо це робити пакетно. І в певних напрямках він стане відчутний ще до початку виборчого процесу, що буде корисним для України.

Крім того, зазначив Бальцерович, в Україні падіння економіки зупинилося, і те, як вона зростатиме, залежить від реформ, і від темпу їх впровадження. «І тут відповідальність переходить до влади. Але час для України закінчується», — підкреслив він.

Раніше польський реформатор заявив: «Україна повинна бути зацікавлена у реформах. Шляхом реформ вона може і повинна покращувати економічну обстановку, обстановку з розбудови держави, із боротьби з корупцією. І показати: ми — успішна країна. Це найважливіша передумова для успіхів у зовнішній політиці», — зазначив Бальцерович.

http://www.global-analityk.com/noviny/бальцерович-заявив-що-влада-ігнорує-й/

Немає коментарів:

Дописати коментар