середа, 26 жовтня 2016 р.

Нацбанк оголошує війну комітету фінансової політики Верховної Ради

Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва оголосила війну очільнику Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергію Рибалку. У Національному банку України вважають Рибалку не кваліфікованим спеціалістом та політично заангажованою особою.

Керівництво НБУ хоче «підім’яти» під себе спеціалізовану фінансову комісію у ВР, вважають окремі експерти. Комісія, за даним Гонтарєвої, нібито ставить «палки у колеса» Нацбанку. Очільника ВР Андрія Парубія попросили змінити керівництво та сам склад Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності.

«Національний банк України звертається до Верховної Ради України з пропозицією замінити голову Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалку у зв’язку з непрофесійністю, політичною заангажованістю, нездатністю забезпечити ефективну роботу Комітету, підривом довіри до Національного банку, створенням перепон для оздоровлення та розвитку фінансового сектору», — йдеться у офіційному зверненні Нацбанку до Парубія, текст якого з’явився на офіційному сайті НБУ.

У листі Гонтарєва, зокрема, звинувачує Рибалку у зловживанні своїми посадовими можливостями для тиску на відомства, які відповідають за оздоровлення банківського сектору. Також у документі стверджується, що очільник профільного комітету ВР Рибалка «перейшов до відкритої брехні щодо діяльності Національного банку України». Він, за даними автора листа, «висуває необґрунтовані звинувачення у тому, що голова Національного банку та його представники ігнорують засідання Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності».

За словам Гонтарєвої, непрофесійна робота голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності нібито «викликає багато запитань у міжнародних партнерів, які підтримують Україну на шляху реформи фінансового сектору».

Нагадаємо, останнім часом сама очільниця НБУ Валерія Гонтарєва фігурувала у багатьох скандалах пов’язаних із фінансовими махінаціями, її, зокрема, звинувачували у  спробах розвалити Нацбанк.

http://www.global-analityk.com/noviny/нацбанк-оголошує-війну-комітету-фіна/

Немає коментарів:

Дописати коментар